LET OP WIJ ZIJN VERHUISD NAAR MC ZONNESTEIN: VAN HEUVEN GOEDHARTLAAN 933 1181 LD AMSTELVEEN 020-4415662fysiotherapie@mczonnestein.nl

De behandeling

De behandeling kan in de praktijk in een van de vier behandelkamers plaatsvinden, en / of in de oefenzaal. Afhankelijk van de behandeldoelen kunnen we naar buiten gaan. Als het lichamelijk voor u niet mogelijk is naar de praktijk te komen, dan bestaat de mogelijkheid dat wij bij u aan huis komen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is bij ons vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden, stabiliteit en spierkracht te vergroten. Daarnaast ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren. Ontspanningsoefeningen zijn weer andere voorbeelden van oefentherapie.

Als onderdeel van de behandeling verwachten wij meestal dat u de oefeningen vaker doet dan alleen tijdens de behandelingen. Dit kan of thuis, of (als u onder behandeling bent) in onze oefenzaal.

De oefeningen worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.

Hoe is de kwaliteit van fysiotherapie gewaarborgd?

Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Alle fysiotherapeuten van fysiotherapie Jeanne d’Arclaan Amstelveen zijn uiteraard BIG geregistreerd.

 

*