Medical Taping Concept

Het menselijk lichaam heeft zijn eigen natuurlijk helende vermogen. Medical taping is gebaseerd op dit proces. De tape heeft namelijk niet alleen een stabiliserend effect op gewrichten. Het stimuleert tevens de spierfuncties én de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.

De speciale elastische tape, CureTape, wordt als het ware als een tweede huid aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmerd. De gewrichten en spieren blijven mobiel. Tevens maken wij in de praktijk gebruik van Pinotape, deze is huidallergeen, waardoor u nauwelijks huidirritatie, jeuk of uitslag krijgt van de tape.

De CureTape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn verminderd c.q. verdwijnt. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke 24-uurs behandeling. De tape kan 3-5 dagen blijven zitten.